Μαγειρικές Τέχνες – Δίπλωμα

Μαγειρικές Τέχνες

Επίπεδο Τίτλου Σπουδών:

Δίπλωμα

Διάρκεια:

2 Έτη

Πιστωτικές Μονάδες ECTS:

120

Γλώσσα Διδασκαλίας:

Αγγλική

Οι φοιτητές που εγγράφονται σε αυτό το πρόγραμμα αποκτούν δίπλωμα στις μαγειρικές τέχνες. Το πρόγραμμα επιδιώκει να προετοιμάσει τους φοιτητές για αρχικές θέσεις μαγειρικής σε εστιατόρια, ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εστίασης με μελλοντικές προοπτικές καριέρας σε περαιτέρω εποπτικές θέσεις στον κλάδο της Φιλοξενίας και της Εστίασης.

Προοπτικές Εργοδότησης και Συνέχισης Σπουδών

Οι απόφοιτοι του προγράμματος αυτού έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στους ακόλουθους οργανισμούς και επαγγέλματα ή/και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στον τομέα της Διοίκησης Ξενοδοχείων, Διοίκησης Τουρισμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.:

  • Εστιατόρια και ξενοδοχεία,
  • Εστιατόριο/κουζίνα πολυπληθών οργανισμών (π.χ. νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τμήματα δημοσίου),
  • Κρουαζιερόπλοια,
  • Θεματικά πάρκα,
  • Αεροπορικές εταιρείες,
  • Καζίνο,
  • Αρτοζαχαροπλαστεία,
  • Εταιρείες τυποποιημένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής,
  • Εταιρείες catering, και Μέσα μαζικής ενημέρωσης (π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές, περιοδικά και ιστοσελίδες μαγειρικής).

Πρακτική άσκηση

Κατά τις περιόδους των καλοκαιρινών διακοπών (1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου) οι φοιτητές της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων και Μαγειρικών Τεχνών έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση στην ακμάζουσα ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο, συμπληρώνοντας έτσι τις σπουδές τους με αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

Αξιολόγηση-Πιστοποίηση

Το πρόγραμμα σπουδών είναι αξιολογημένο-πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Ο ΔΙΠΑΕ είναι η αρμόδια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ποιότητας της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου και την υποστήριξη των διαδικασιών που προνοούνται από τη σχετική Νομοθεσία για τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης και των προγραμμάτων σπουδών τους.

Ο τίτλος σπουδών που απονέμεται αναγνωρίζεται από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ). Το ΚΥΣΑΤΣ είναι το αρμόδιο σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης.

Φοιτητική Χορηγία

Το κράτος καταβάλει φοιτητική χορηγία μέχρι €3.420 για κάθε ακαδημαϊκό έτος της κανονικής διάρκειας σπουδών σε φοιτητές που σπουδάζουν σε αξιολογημένο–πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών με βάση οικονομικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια.

Απαιτήσεις Πιστωτικών Μονάδων

Το πρόγραμμα απαιτεί τη συμπλήρωση τουλάχιστον 120 πιστωτικών μονάδων ECTS ως ακολούθως:

 ECTS
Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης30
Μαθήματα Ξενοδοχειακών30
Μαθήματα Ειδίκευσης60
Σύνολο120

Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης

Κωδικός Μαθήματος και ΤίτλοςECTS
CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών6
ECO101 Αρχές Μικροοικονομίας6
ENG101 Αγγλική Επικοινωνία6
ENG102 Αγγλική Γραφή6
ENG201 Αγγλική Γλώσσα Προχωρημένου Επιπέδου6
FRE101 Γαλλική Γλώσσα6
FRE201 Γαλλική Γλώσσα II6
GRE101 Νεοελληνικά6
GRE201 Νεοελληνικά II6
HST101 Ευρωπαϊκή Ιστορία6
MTH101 Μαθηματικά6
MTH102 Στατιστική6

Μαθήματα Ξενοδοχειακών

Κωδικός Μαθήματος και ΤίτλοςECTS
HOT101 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας6
HOT104 Τραπεζοκομία6
HOT106 Ασφάλεια Ξενοδοχείου και Πρώτες Βοήθειες6
HOT202 Οργάνωση Συνεδρίων και Δεξιώσεων6
HOT206 Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά6
HOT301 Μάρκετινγκ στη Βιομηχανία Φιλοξενίας6
HOT302 Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών6
HOT401 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ξενοδοχείου6

Μαθήματα Ειδίκευσης

Κωδικός Μαθήματος και ΤίτλοςECTS
CUL110 Εισαγωγή στις Γαστρονομικές Τέχνες6
CUL133 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία12
CUL134 Ζεστή Κουζίνα12
CUL135 Κρύα Κουζίνα & Τεμαχισμός Κρεάτων12
CUL300 Επιστήμη Τροφίμων6
HOT103 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων6
HOT303 Έλεγχος και Κοστολόγηση Τροφίμων και Ποτών6
HOT304 Σχεδιασμός Μενού6
HOT306 Οργάνωση Κουζίνας και Εστιατορίου6
MAJ101 Πρακτική Άσκηση6

Έτος 1 – Χειμερινό Εξάμηνο

Κωδικός Μαθήματος και ΤίτλοςECTS
CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών6
CUL110 Εισαγωγή στις Γαστρονομικές Τέχνες6
ENG101 Αγγλική Επικοινωνία6
HOT101 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας6
HOT103 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων6

Έτος 1 – Εαρινό Εξάμηνο

Κωδικός Μαθήματος και ΤίτλοςECTS
CUL133 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία12
ENG102 Αγγλική Γραφή6
HOT104 Τραπεζοκομία6
HOT106 Ασφάλεια Ξενοδοχείου και Πρώτες Βοήθειες6

Έτος 2 – Χειμερινό Εξάμηνο

Κωδικός Μαθήματος και ΤίτλοςECTS
CUL135 Κρύα Κουζίνα & Τεμαχισμός Κρεάτων12
ENG201 Αγγλική Γλώσσα Προχωρημένου Επιπέδου6
HOT202 Οργάνωση Συνεδρίων και Δεξιώσεων6
MTH101 Μαθηματικά6

Έτος 2 – Εαρινό Εξάμηνο

Κωδικός Μαθήματος και ΤίτλοςECTS
CUL134 Ζεστή Κουζίνα12
HOT206 Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά6
HOT304 Σχεδιασμός Μενού6
HOT306 Οργάνωση Κουζίνας και Εστιατορίου6

Constantinos Afxentis

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Culinary Arts

Christos Andreou

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Culinary Arts

Effrosyni Andreou

Associate Lecturer
Areas of Teaching: English Language

Christodoulos Charalambides

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Hospitality Management, Tourism Management

Marios Charalambous

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Hospitality Management

Gregoris Gregoriou

Associate Lecturer
Areas of Teaching : Computer Science

Dr Constandinos Iacovou

Lecturer
Areas of Teaching: Hospitality Management, Tourism Management

Dr Christina Ioannou

Assistant Professor
Areas of Teaching: History

Michalis Ioannou

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Computer Science

Dr Charalambos Louca

Associate Professor
Areas of Teaching: Economics, Business

Thalia Malekou

Associate Lecturer
Areas of Teaching: English Language

Dr Katerina Mantzouni

Lecturer
Areas of Teaching: Mathematics, Statistics

Tryfonas Panayiotou

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Culinary Arts

Andreas Papadopoulos

Assistant Lecturer
Areas of Teaching: Fire Prevention

Dr Constandinos Papakyriacou

Lecturer
Areas of Teaching: Psychology

Christos Pieri

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Hospitality Management

Sophia Pratzioti

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Computer Science

Margarita Shekkeri

Associate Lecturer
Areas of Teaching: Food Science

Yiannoula Skordi

Assistant Lecturer
Areas of Teaching: First Aid

Dr Christodoulos Skouroumounis

Assistant Professor
Areas of Teaching: Computer Science

Christos Zottis

Associate Lecturer
Areas of Teaching: French Language

Constantinos Afxentis

Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Culinary Arts

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

Dip. in Cookery
HD in Food Preparation and Culinary Arts
BA in Culinary Business Management
MSc in International Hospitality and Tourism Management

Christos Andreou

Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Culinary Arts

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

H.D. in Culinary Arts, Higher Hotel Institute, 2005
BSc in Culinary Arts, Johnson & Wales University, 2006
MA in Teaching Food Service, Johnson & Wales University, 2007

Effrosyni Andreou

Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, Accounting Officer – Diploma, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer & Network Technician – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Office Management – Certificate, Office Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: English Language

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BA in English Language and Literature, University of Cyprus, 2018
MA in Language and Communication Coaching, Radboud University, 2019

Christodoulos Charalambides

Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management, Tourism Management

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

HD in Hospitality and Tourism Management, Higher Hotel Institute of Cyprus, 2017

BA in Business Management, University of Wolverhampton, 2017

MSc in International Hospitality and Tourism Management, Cardiff Metropolitan University, 2018

MBA in Human Resources, Cardiff Metropolitan University, 2019

Marios Charalambous

Marios Charalambous

Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

Certificate in Hotel Operations, Alpine, 1993
Diploma in Hotel Management, Alpine, 1995
BS in Hospitality Management, Johnson & Wales University, 1996
MBA International Business, Johnson & Wales University, 1998

Gregoris Gregoriou

Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, Accounting Officer – Diploma, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching : Computer Science

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BSc in Computer Science, University of Nicosia, 2008
MBA in Management Information Systems, University of Nicosia, 2011

Dr Constandinos Iacovou

Dr Constandinos Iacovou

Position: Lecturer
Categories: BA – Master’s Degree, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management, Tourism Management

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

B.Sc. Business Administration/Meeting & Convention Planning, Columbia College, 1993
MBA Business Administration/ Marketing, University of New Haven, 1999
M.Sc. Hospitality and Tourism, University of Wisconsin-Stout, 2004
DBA Business Administration/ eCommerce, Northcentral University, 2016

Dr Christina Ioannou

Dr Christina Ioannou

Position: Assistant Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: History

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BA in History and Archaeology, University of Cyprus, 2002
MA in Ancient Classic Literature and History, University of Paris X-Nanterre, 2003
PhD in Ancient History and Archaeology, University of Paris IV-Sorbonne and Paris X-Nanterre, 2010

Michalis Ioannou

Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Computer Science

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

Diploma in Computer Science, Cyprus College, 2002
BSc in Computer Science, University of Kent, 2004
MSc in Network Centered Computing, The University of Reading, 2005

Dr Charalambos Louca

Dr Charalambos Louca

Position: Associate Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, BA – Master’s Degree, BA (Distance Education) – Master’s Degree, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Economics, Business

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

M.Sc. in Economics, University of Economics in Varna, 1988
Ph.D. in Economics, University of Economics in Varna, 1994

Thalia Malekou

Thalia Malekou

Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, Accounting Officer – Diploma, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer & Network Technician – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Office Management – Certificate, Office Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: English Language

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BA in English Language and Literature, 2006
MA in Education (Special Educational Needs), 2008

Dr Katerina Mantzouni

Dr Katerina Mantzouni

Position: Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Mathematics, Statistics

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BSc Mathematics, University of Patra, 2010
MSc Mathematics of Computers and Decision Making, University of Patra, 2014
PhD in Statistics, Athens University of Economics and Business, 2022

Tryfonas Panayiotou

Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Culinary Arts

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

Diploma in Culinary Arts, Higher Hotel Institute, 2007
BA in Culinary Arts and Events Management, University of Derby, 2008
BA in Hospitality and Human Resource Management, University of Derby, 2008
MA in Human Resource Management, Cardiff Metropolitan University, 2022

Andreas Papadopoulos

Andreas Papadopoulos

Position: Assistant Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Fire Prevention

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

St. John First Aid Instructor’s Diploma, 1990
Diploma in International Fire Prevention, The Fire Service College, 1994
Certificate of Fire Investigation Training, The Institution of Fire Engineers, 2007

Dr Constandinos Papakyriacou

Dr Constandinos Papakyriacou

Position: Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Psychology

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BSc Psychology, University of Nicosia, 2011
MA General/ Theoretical Psychology, Fairleigh Dickinson University, 2014
Ph.D. Clinical Psychology, University of Nicosia, 2022

Christos Pieri

Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

HD in Hotel and Catering Management, Higher Hotel Institute of Cyprus, 1998
BA in Hotel-Restaurant and Institutional Management, Johnson and Wales University, 1999
MA in Education, 2018

Sophia Pratzioti

Sophia Pratzioti

Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, Accounting Officer – Diploma, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer & Network Technician – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Office Management – Certificate, Office Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Computer Science

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BA in Computer Science, Ionian University, 2008
MSc in International Business, University of Birmingham, 2010
MSc in Information and Communication Systems (System Security), Open University of Cyprus, 2018

Margarita Shekkeri

Margarita Shekkeri

Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Food Science

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BSc in Food Technology, Manchester Metropolitan, 2012
MSc in Food Science, University of Reading, 2013
Master of Business Administration (MBA), University of Cyprus, 2017

Yiannoula Skordi

Yiannoula Skordi

Position: Assistant Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: First Aid

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

St. John First Aid Instructor’s Diploma, 1961
Diploma in Scientific Management, 1975

Dr Christodoulos Skouroumounis

Dr Christodoulos Skouroumounis

Position: Assistant Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Computer Science

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BSc in Electrical and Computer Engineering National, Technical University of Athens, 2014
PhD in Electrical and Computer, University of Cyprus, 2019

Christos Zottis

Position: Associate Lecturer
Categories: BA – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: French Language

Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:

BA in French Language and Literature
MA in Computational Linguistics

 

Σχετικά Βίντεο ή/και Έντυπα

Σχετικές Μαρτυρίες

Swarnjeet Kaur
Swarnjeet Kaur
Culinary Arts / India

Swarnjeet Kaur

I chose to study in American College because it is the best college in Cyprus. I decided to study Culinary Arts because I want to become a chef. After I finish my studies, I want to work in a restaurant. The course, which I liked most, is “Cyprus Cuisine” because I wanted to learn about Cyprus cuisine and because I like Cyprus cuisine a lot. I find Cyprus cuisine to be very healthy and very tasty. I am very happy and I feel very safe in Cyprus.”

Emmeleia Paphiti
Emmeleia Paphiti
Culinary Arts / Cyprus

Emmeleia Paphiti

Alexandros Damianou
Alexandros Damianou
Culinary Arts / Cyprus

Alexandros Damianou

Μέσα στα δύο χρόνια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε διαγωνισμό μαγειρικής με επιτυχία και να πάρω αναγνώριση από επαγγελματίες του κλάδου. Επίσης, έμαθα αρκετά και μαγείρεψα δίπλα σε γνωστούς σεφ τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού!

Σχετικά Νέα

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να λάβω την κρατική φοιτητική χορηγία;

Αν είστε Κύπριος πολίτης ή πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμένατε με την οικογένειά σας στην Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια και έχετε ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα μέχρι €59.000 ενδεχομένως να είσαστε δικαιούχος της κρατικής φοιτητικής χορηγίας μέχρι €3.420 / έτος. Μπορείτε να ενημερωθείτε από τους λειτουργούς του κολεγίου αν είσαστε δικαιούχος της κρατικής φοιτητικής χορηγίας. Οι λειτουργοί του κολεγίου αναλαμβάνουν να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε την αίτηση σας για την κρατική φοιτητική χορηγία.

Υπάρχουν υποτροφίες;

Το American College προσφέρει πολλές υποτροφίες (έκπτωση στα δίδακτρα). Το κολέγιο προσφέρει υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείων και τεχνικών σχολών, σε φοιτητές με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, σε αδέλφια/συζύγους που φοιτούν ταυτόχρονα, σε φοιτητές αθλητές, παιδιά πολυμελών ή μονογονεϊκών οικογενειών, ορφανούς ή με προβλήματα υγείας. Επίσης, προσφέρει υποτροφίες σε μέλη σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εθνική Φρουρά) και ευπαθείς ομάδες.

Υπάρχουν ευκολίες πληρωμής;

Βεβαίως, οι φοιτητές μπορούν να πληρώνουν τα δίδακτρα τους σε 8 ή 10 μηνιαίες δόσεις.

Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω εργασία;

Το American College διαθέτει δραστήριο γραφείο καριέρας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε το βιογραφικό σας και να σας προτείνουμε σε συνεργαζόμενους εργοδότες μόλις αποκτήσετε τις απαιτούμενες γνώσεις. Επιπλέον το American College διοργανώνει ημέρα καριέρας για τους φοιτητές της Μαγειρικής και της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων με εκπρόσωπους από τουλάχιστον 35 ξενοδοχεία της Κύπρου.

Αν έχω σπουδάσει σε αναγνωρισμένο ίδρυμα/αξιολογημένο-πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης μπορώ να εξαιρεθώ από μαθήματα;

Βεβαίως, για τα μαθήματα που έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς μπορείτε να εξαιρεθείτε από τα αντίστοιχα ή συναφή μαθήματα. Με βάση των κανονισμών του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών μπορείτε να μεταφέρετε πιστωτικές μονάδες μέχρι 50% του συνόλου των πιστωτικών μονάδων του προγράμματος σπουδών σας. Δηλαδή, για σε ένα πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (240 ECTS) μπορείτε να μεταφέρετε μέχρι 120 ECTS.

Αν έχω πιστοποιητικά εξωτερικών εξετάσεων ή επαγγελματική πείρα ή έχω σπουδάσει σε μη αναγνωρισμένο ίδρυμα/μη αξιολογημένο-πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών μπορώ να εξαιρεθώ από μαθήματα;

Ναι. Βάση των κανονισμών του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών μπορείτε να μεταφέρετε πιστωτικές μονάδες μέχρι 10% του συνόλου των πιστωτικών μονάδων του προγράμματος σπουδών σας. Δηλαδή, για σε ένα πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (240 ECTS) μπορείτε να μεταφέρετε μέχρι 24 ECTS.

Μετά που θα ολοκληρώσω αυτό το πρόγραμμα σπουδών μπορώ να συνεχίσω σε πρόγραμμα σπουδών επιπέδου πτυχίου;

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του αξιολογημένου-πιστοποιημένου προγράμματος μπορείτε να μεταφέρετε τα μαθήματα που έχετε επιτυχώς παρακολουθήσει και να συνεχίσετε σε συναφές πρόγραμμα σπουδών επιπέδου πτυχίου (Bachelor’s Degree).

Δε γνωρίζω κάτι σχετικά με αυτό το πρόγραμμα σπουδών. Πόσο δύσκολο είναι να το αρχίσω;

Η παρακολούθηση αυτού του προγράμματος δεν προϋποθέτει γνώσεις στο αντικείμενο σπουδών. Η διδασκαλία αρχίζει από τα βασικά και εξελίσσεται στα πιο προχωρημένα.

Μπορώ να παρακολουθήσω συγκεκριμένα μαθήματα αντί ολόκληρο πρόγραμμα σπουδών;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε μάθημα σας αρέσει, αρκεί να έχετε παρακολουθήσει τυχόν προαπαιτούμενα μαθήματα του. Οι φοιτητές, οι οποίοι παρακολουθούν ορισμένα μαθήματα, δεν αποκτούν τίτλο σπουδών (π.χ. Δίπλωμα, Πτυχίο) αλλά πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης μαθημάτων.

Δεν έχω πολύ διαθέσιμο χρόνο, μπορώ να σπουδάσω;

Μην ανησυχείτε! Το πρόγραμμα προσφέρεται και με μερική φοίτηση όπου μπορεί ένας φοιτητής να εγγραφεί σε 2 ή 3 μαθήματα κάθε τετράμηνο σε μέρες και ώρες που τον βολεύουν. Η μερική φοίτηση προτείνεται σε φοιτητές με πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Δεν είμαι σίγουρος αν μου αρέσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών;

Προγραμματίζοντας μια συνάντηση με τους Συμβούλους μας, θα ενημερωθείτε διεξοδικά για τη φύση και τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών αυτού και παράλληλα θα συμπληρώσετε ένα σύντομο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε αν το πρόγραμμα σπουδών αυτό είναι κατάλληλο για εσάς.

Scroll to Top
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών του American College
Παρακαλώ συμπληρώστε τις πιο κάτω πληροφορίες και ένα μέλος του προσωπικού του American College θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.
* Υποχρεωτικό
Ενημερωτικό Δελτίο
Be the first to find out about our new offers!
* Υποχρεωτικό