Κύπρος & Λευκωσία

Κύπρος

Το πανέμορφο νησί της Κύπρου βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Βρίσκεται σε απόσταση 300 χλμ βόρεια της Αιγύπτου, 90 χλμ δυτικά της Συρίας και 60 χλμ νότια της Τουρκίας. Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με έκταση 9.251 τ. χλμ.

Το κυπριακό τοπίο είναι ευλογημένο με φυσική ομορφιά και είναι απέραντης ποικιλίας. Δροσερά, παρθένα βουνά και γαλήνια, παραδοσιακά χωριά έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τις χρυσαφένιες, ηλιόλουστες παραλίες και τις σύγχρονες κοσμοπολίτικες πόλεις. Το περιβάλλον της Κύπρου είναι ένα από τα πιο υγιεινά στον κόσμο, απαλλαγμένο από κάθε είδους ρύπανση.

Η Κύπρος έχει μεσογειακό κλίμα με κύρια χαρακτηριστικά τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, με μέση θερμοκρασία τους 35ο C και ήπιους, βροχερούς χειμώνες από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, με μέση θερμοκρασία τους 12ο C, τα οποία διαχωρίζονται από τις δύο σύντομης διάρκειας εποχές, αυτή του Φθινοπώρου (Οκτώβριο) και αύτη της Άνοιξης ( Απρίλιο με Μάιο). Η ηλιοφάνεια είναι άφθονη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο που ο ημερήσιος μέσος όρος υπερβαίνει τις έντεκα ώρες. Οι άνεμοι είναι συνήθως ασθενείς έως μέτριοι. Θύελλες και ισχυρές καταιγίδες είναι σπάνια φαινόμενα για την Κύπρο.

Ο πληθυσμός της Κύπρου ανέρχεται στους 864.200 κατοίκους. Η κύρια γλώσσα είναι η Ελληνική, αλλά η Αγγλική χρησιμοποιείται ευρέως. Η πολιτική σταθερότητα είναι γερά εδραιωμένη στην Κύπρο. Με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Κύπρος έγινε ουσιαστικά η γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής και του υπόλοιπου κόσμου. Επιπλέον, η Κύπρος είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας των Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών.

Η Κύπρος έχει μια οικονομία ανοιχτής, ελεύθερης αγοράς, βασισμένης στις υπηρεσίες (τραπεζικές και ναυτιλιακές), τον τουρισμό, την ελαφριά μεταποίηση (τρόφιμα, κρασί, είδη ένδυσης, υπόδηση, καπνός, χημικά), την τσιμεντοποιία, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τις εξαγωγές ορυκτών, τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως πλήρες μέλος, από την 1η Μαΐου 2004 υπήρξε σημαντικό ορόσημο στην πρόσφατη οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Από την 1η Ιανουαρίου 2008, η Κύπρος υιοθέτησε το Ευρώ (€) ως το εθνικό της νόμισμα. Η εισαγωγή συναλλάγματος μπορεί να γίνει χωρίς περιορισμούς, ενώ γίνονται αποδεκτές και πιστωτικές κάρτες. Η Κύπρος έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο με πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Παρά το υψηλό βιοτικό της επίπεδο, η Κύπρος παραμένει μια σχετικά φθηνή χώρα με κόστος ζωής χαμηλότερο από αυτό των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών.

Σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις συνδέουν την Κύπρο με σχεδόν κάθε μέρος του κόσμου. Οι ταχυδρομικές, τραπεζικές και επαγγελματικές υπηρεσίες πληρούν τα υψηλά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αξιοσημείωτη ανάπτυξη της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοοικονομικού, εμπορικού και θαλάσσιου κέντρου αποδίδεται στη στρατηγική της θέση, τις καλές υποδομές και τη διαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της. Με πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο, το νησί προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για σκοπούς άθλησης, αναψυχής αλλά και για ψώνια, καθώς και μια συναρπαστική και ποικιλόμορφη νυχτερινή ζωή.

Πάνω απ’ όλα η Κύπρος χαρακτηρίζεται από τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Αυτό το χαρακτηριστικό, μαζί με τα πιο πάνω, αποτελούν ένα ιδανικό περιβάλλον για μάθηση, πολιτισμική πολυμορφία και ψυχική ηρεμία. Τα χαρακτηριστικά της Κύπρου παρέχουν μια σταθερή βάση για την εκπαιδευτική εμπειρία του American College, η οποία εμπλουτίζεται περαιτέρω από τις ασύγκριτες δυνατότητες που παρέχει η Λευκωσία.

Λευκωσία

Είναι πεποίθησή μας ότι φοιτητής δε σημαίνει μόνο διάβασμα. Η ανώτερη εκπαίδευση αφορά την ανάπτυξη ολόκληρης της προσωπικότητάς σας και τη συμμετοχή σας σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πέραν της τάξης, της βιβλιοθήκης ή του εργαστηρίου. Πάνω από όλα, το να είσαι φοιτητής σημαίνει να βιώνεις όλες τις πτυχές της ζωής και να διασκεδάζεις – και η Λευκωσία είναι μια πόλη φτιαγμένη για διασκέδαση. Υπάρχουν πάντα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να δείτε. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακαλύψετε ότι θα έχετε όλη τη Λευκωσία ως μέρος του κολεγίου.

Με πληθυσμό 335.900 κατοίκων, η Λευκωσία βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η Λευκωσία αποτελεί έδρα της κυβέρνησης και είναι το κύριο διπλωματικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο του νησιού. Στη Λευκωσία βρίσκονται επίσης ξένες πρεσβείες και προξενεία. Ως ένα αναγνωρισμένο κέντρο για παγκόσμιες επιχειρήσεις, η Λευκωσία είναι επίσης ένας δημοφιλής χώρος για πολλά διεθνή σεμινάρια και συνέδρια, με εξαιρετικές υποδομές που περιλαμβάνουν ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο.

Η Λευκωσία είναι μια πόλη γεμάτη αντίθεση και ενδιαφέροντα πράγματα. Από τα ενετικά τείχη με τα μνημεία στην εντός των τειχών πόλη, μέχρι τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης και τα ολοκαίνουργια προαστιακά εμπορικά κέντρα, η Λευκωσία έχει κάτι για όλους. Επιπλέον, η Λευκωσία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μουσικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται είτε από το Δήμο της πόλης είτε από άλλους οργανισμούς.

Για όσους τους ενδιαφέρουν οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από το γυμναστήριο του Κολεγίου, υπάρχουν στην πόλη δημοτικά κολυμβητήρια, γήπεδα τένις και μπάσκετ καθώς και χώροι για τρέξιμο. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε ιδιωτικό γυμναστήριο, που παρέχει μαθήματα γυμναστικής αλλά και σε ένα ξενοδοχείο με αθλητικές εγκαταστάσεις. Το περπάτημα και η ποδηλασία είναι δύο άλλα δημοφιλή χόμπι στη Λευκωσία, η οποία διαθέτει καλοδιατηρημένους ποδηλατόδρομους και δρόμους για περπάτημα.

Το American College βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας και προσφέρει στους φοιτητές του, τη δυνατότητα να ζήσουν από τη μια, τον κόσμο του πολιτισμού μέσω των μουσείων, των γκαλερί τέχνης και των θεάτρων, και από την άλλη τον κόσμο της ψυχαγωγίας μέσω των κινηματογράφων και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Κολέγιο. Οι φοιτητές μας έχουν πληθώρα επιλογών ποτού και φαγητού γύρω από το Κολέγιο. Υπάρχουν πολλές καφετέριες, μπυραρίες, μπαράκια, κλαμπ, ταβέρνες αλλά και ποικιλία εστιατορίων τοπικής και διεθνής κουζίνας, όπου το μενού και οι τιμές τους έχουν ως γνώμονα τους φοιτητές.

Η μετακίνηση στη Λευκωσία είναι εύκολη. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ικανοποιητικές, με σύγχρονα λεωφορεία που εξυπηρετούν ένα ευρύ δίκτυο δρομολογίων. Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων απέχει λιγότερο από ένα λεπτό με τα πόδια από το American College. Επιπλέον, υπάρχει σύστημα κοινής χρήσης ποδηλάτων, το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, με σταθμό που βρίσκεται πολύ κοντά στο American College. Τέλος, η Λευκωσία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χώρων διαμονής, από πολυτελείς εγκαταστάσεις έως μικρά διαμερίσματα, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε κοντινή με τα πόδια απόσταση από το Κολέγιο. Οι φοιτητές μπορούν είτε να νοικιάσουν ένα μέρος και να διαμένουν μόνοι τους είτε να συγκατοικήσουν με άλλους φοιτητές.

Scroll to Top
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών του American College
Παρακαλώ συμπληρώστε τις πιο κάτω πληροφορίες και ένα μέλος του προσωπικού του American College θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.
* Υποχρεωτικό
Ενημερωτικό Δελτίο
Be the first to find out about our new offers!
* Υποχρεωτικό