Ιστορία

1975
1975-Americanos-Tutors

Ο κ. Κυριάκος Αμερικάνος ιδρύει ένα ιδιωτικό ινστιτούτο με το όνομα Americanos Tutors. Το ινστιτούτο διδάσκει Λογιστική και Αγγλική Γλώσσα με στόχο την παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών του.

1978
  • Το Americanos Tutors γίνεται το πρώτο ινστιτούτο στην Κύπρο που προσφέρει μαθήματα που οδηγούν στην απόκτηση προσόντων του Chartered Institute of Bankers της Αγγλίας.
  • Ιδρύεται το Americanos Secretarial Centre και προσφέρει το πρώτο του πρόγραμμα σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης, το μονοετές πρόγραμμα Γραμματειακών Σπουδών.
1978-Americanos-Secretarial-Centre
1979
1979-First-places-in-Cyprus

Το Americanos Tutors αρχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επιπέδου GCE ‘O’ και ‘A’ για τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Οι μαθητές του κατακτούν πρώτες Παγκύπριες θέσεις στις εξετάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Λονδίνου και Παγκύπρια ρεκόρ στις εξετάσεις δακτυλογραφίας του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

1984

Το Americanos Secretarial Centre μετονομάζεται σε Americanos College και αρχίζει να προσφέρει τα πρώτα 2ετή προγράμματα σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης τα οποία ήταν σε Επιχειρηματικές Σπουδές, Σπουδές Πληροφορικής, Γραμματειακές Σπουδές, Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουριστικά.

1984-Americanos-College
1985
1985-First-academic-links

Το Κολέγιο επιτυγχάνει τους πρώτους ακαδημαϊκούς δεσμούς του με Αμερικανικά πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές του μπορούν να μεταφέρουν τις πιστωτικές μονάδες που ολοκλήρωσαν στο Κολέγιο για τη συνέχιση προπτυχιακών σπουδών σε πανεπιστήμια εταίρους του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1988

Το Americanos College ανοίγει τις πόρτες του πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα και δέχεται τους πρώτους διεθνείς φοιτητές του.

1988-First-international-students
1989
1989-First-bachelor-degrees

Το Κολέγιο προσφέρει τα πρώτα του προγράμματα σπουδών επιπέδου πτυχίου. Μερικοί από τους κλάδους των πτυχιακών προγραμμάτων είναι η Διοίκηση Επιχειρήσεων, το Μάρκετινγκ, η Λογιστική, η Πληροφορική και η Διοίκηση Ξενοδοχείων. Έκτοτε τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Κολέγιο αυξάνονται ως προς την ποσότητα και την ποικιλία των κλάδων.

1991

Το Κολέγιο εγγράφεται στο Μητρώο Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου σύμφωνα με τον περί Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμο (Νόμος 1 του 1987), ο οποίος εφαρμόστηκε το 1991.

1991-College-registration-with-MOE
1997
1997-Training-Center

Το Κολέγιο ιδρύει το Εκπαιδευτικό του Κέντρο. Το κέντρο στοχεύει στην εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών Κυπριακών οργανισμών και Κύπριων επαγγελματιών μέσω της παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχεδιασμένων με βάση το ταχέως μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Όλα τα προγράμματα κατάρτισης διδάσκονται από εκπαιδευτές που είναι έμπειροι επαγγελματίες στον τομέα διδασκαλίας τους.

1998

Το Κολέγιο αρχίζει να επεκτείνει τους ακαδημαϊκούς δεσμούς του με Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Αυστραλία και στον Καναδά. Σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με αυτά τα πανεπιστήμια, οι προπτυχιακοί φοιτητές μας μπορούν να μετεγγραφούν σε αυτά τα πανεπιστήμια και να απαλλαχτούν από όλες τις πιστωτικές μονάδες που απέκτησαν ή όλα τα έτη που φοίτησαν στο Κολέγιο για να συνεχίσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους και οι απόφοιτοι των πτυχιακών προγραμμάτων μας μπορούν να γίνουν δεκτοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων.

1998-Expanding-of-academic-links
2000
2000-First-accredited-programs

Τα πρώτα προγράμματα σπουδών μας πιστοποιούνται από το Κυπριακό Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης–Πιστοποίησης.

2002

Το Americanos College εκδίδει τον πρώτο τόμο του ακαδημαϊκού περιοδικού του – «The Journal of Today». Το περιοδικό μετονομάζεται σε «The Cyprus Journal of Sciences» το 2005. Το Cyprus Journal of Sciences, είναι μια αξιοσέβαστη επιστημονική δημοσίευση ερευνητικών άρθρων που δημοσιεύονται μία φορά το χρόνο από το Κολέγιο. Το περιοδικό αποτελεί ένα φόρουμ για την προβολή σύγχρονων θεμάτων. Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα στους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών, των οικονομικών, του τουρισμού και της διοίκησης. Τα άρθρα γράφονται από ακαδημαϊκούς διαφόρων χωρών. Το περιοδικό συμβάλλει στην ανάπτυξη της γνώσης και της κατανόησης των σύγχρονων τάσεων και προκλήσεων. Το περιοδικό στοχεύει να τονώσει την παραγωγή πρωτότυπης έρευνας και να παρέχει ένα ακαδημαϊκό φόρουμ για συζήτηση σχετικά με εξέχοντα θέματα.

2002-Journal
2005
2005-MBA-Registration-Letter

Το Americanos College προσφέρει το πρώτο του μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, το Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Το πρόγραμμα λειτουργεί με επιτυχία από τότε. Κάθε χρόνο πολλοί από τους πτυχιούχους μας εγγράφονται στο MBA μας μαζί με απόφοιτους άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από την Κύπρο και άλλες χώρες.

2007
  • Στο Americanos College απονέμεται ο Διευρυμένος Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus 2007-2013. Ένα από τα πλεονεκτήματα του Χάρτη είναι η πλήρης αναγνώριση των σπουδών στο εξωτερικό. Ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus παρέχει το γενικό πλαίσιο για όλες τις δραστηριότητες ευρωπαϊκής συνεργασίας που μπορεί να πραγματοποιήσει ένα ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Είναι το εισιτήριο εισόδου και η δέσμευση ποιότητας για όλες τις δραστηριότητες Erasmus, όπως η συμμετοχή στην ανταλλαγή φοιτητών και προσωπικού μεταξύ ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, καθώς και η λήψη χορηγιών για πολυμερή έργα.
  • Οι πρώτοι μας φοιτητές Erasmus από συνεργαζόμενα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σπουδάζουν στο Κολέγιό μας. Οι σπουδές τους αναγνωρίστηκαν πλήρως όταν επέστρεψαν στα πανεπιστήμια της χώρας τους. Επιπλέον, το Κολέγιο φιλοξενεί έναν αριθμό προσκεκλημένων ομιλητών από συνεργαζόμενα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που δίνουν πολύ ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές διαλέξεις στο Κολέγιο μας ως μέρος των δραστηριοτήτων Erasmus.
  • Το Americanos College αρχίζει να παρέχει στους αποφοίτους του Παράρτημα Διπλώματος μαζί με τους τίτλους σπουδών τους (πιστοποιητικό/δίπλωμα/πτυχίο). Το Παράρτημα Διπλώματος βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι τίτλοι σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης γίνονται πιο εύκολα κατανοητοί, ειδικά εκτός της χώρας όπου απονεμήθηκαν. Το Παράρτημα Διπλώματος αναπτύχθηκε από κοινού με τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, γνωστό ως UNESCO, και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
2007-Americanos-College-Erasmus-Certificate
2009
2009-Change-of-name

Το Americanos College μετονομάζεται σε American College, έτσι ώστε το όνομά του να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι το Κολέγιο προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια ανώτερη εκπαίδευση με πρότυπο την Αμερικανική ανώτερη εκπαίδευση. Αν και το όνομα του Κολεγίου άλλαξε, η αποστολή, το όραμα, οι αξίες και η δέσμευσή του να προσφέρει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και να εξυπηρετεί επαρκώς τους φοιτητές του παρέμειναν τα ίδια.

2010
  • Το πρώτο μας μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, το Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αξιολογείται-πιστοποιείται από το Κυπριακό Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης–Πιστοποίησης. Είμαστε πλέον ένα από μόνο δύο Κολέγια στην Κύπρο που προσφέρουν αξιολογημένα-πιστοποιημένα μεταπτυχιακά προγράμματα.
  • Το κολέγιο υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Όλα τα προγράμματα σπουδών μας και οι αναλυτικές βαθμολογίες που εκδίδονται βασίζονται σε μονάδες ECTS. Το ECTS καθιστά τα προγράμματα σπουδών εύκολα στην ανάγνωση και σύγκριση για όλους τους φοιτητές, ντόπιους και ξένους. Το ECTS διευκολύνει την κινητικότητα και την ακαδημαϊκή αναγνώριση. Το ECTS είναι το μοναδικό πιστωτικό σύστημα, το οποίο έχει δοκιμαστεί και χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Όλες αυτές οι δραστηριότητες μας που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση του American College για συνεχή ανάπτυξη και ενισχυμένες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους φοιτητές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του.
2010-ECTS
2012
2012-Erasmus-Honorary-Award

Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κύπρου απονέμει Τιμητική Διάκριση στο American College για τις επιτυχείς προσπάθειες κινητικότητας φοιτητών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

2013
  • Το American College λαμβάνει πιστοποίηση για το Παράρτημα Διπλώματος 2012-2015 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αναγνώριση της δέσμευσής του για την αυστηρή εφαρμογή του Παραρτήματος Διπλώματος και της αποδεδειγμένης αριστείας του στην εφαρμογή του Παραρτήματος. Η εφαρμογή του Παραρτήματος Διπλώματος προϋποθέτει τη σωστή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων. Το American College είναι το πρώτο Κολέγιο στην Κύπρο που λαμβάνει πιστοποίηση για το Παράρτημα Διπλώματος. Μετά το 2015 η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε να δίνει πιστοποίηση για το Παράρτημα Διπλώματος.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση απονέμει στο American College τον Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus 2014-2020. Ο Χάρτης επιτρέπει στο Κολέγιο να συνεχίσει να λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες Erasmus, όπως η κινητικότητα φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού και ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνεργασίες με Ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα.
2013-Diploma-Supplement-Label
2017
2017-MBA-DE-First-accreditation

Το Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με εξ αποστάσεως εκπαίδευση του American College αξιολογείται-πιστοποιείται από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Το American College είναι το πρώτο και μοναδικό Κολέγιο στην Κύπρο που έλαβε πιστοποίηση για πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το MBA με εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρεται παγκοσμίως χωρίς γεωγραφικούς ή χρονικούς περιορισμούς. Προσφέρει στους φοιτητές την ευελιξία να σπουδάζουν από οπουδήποτε (από το σπίτι τους ή από οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία) και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μέσω Διαδικτύου. Το πρόγραμμα παραδίδεται με τη χρήση εργαλείων αιχμής ασύγχρονης και σύγχρονης μάθησης βασισμένο σε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απονέμει στο American College το Χάρτη Erasmus για την Ανώτερη Εκπαίδευση 2021-2027. Ο Χάρτης επιτρέπει στο Κολέγιο να συνεχίσει να λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες Erasmus, όπως η κινητικότητα φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού και ακαδημαϊκή και ερευνητική συνεργασία με Ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

2021--ECHE-2021-2027
2023
2023-ACCA-Accredited-Programme

Το πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη Λογιστική του American College αξιολογείται πλήρως από το Association of Chartered and Certified Accountants (ACCA) και του απονέμεται ο μέγιστος αριθμός εξαιρέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος αυτού εξαιρούνται από τις 9 εκ των 13 εξετάσεων του επαγγελματικού τίτλου Certified Accountant του Βρετανικού επαγγελματικού λογιστικού σώματος ACCA. Το ACCA είναι ένας πολύ γνωστός επαγγελματικός λογιστικός φορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Scroll to Top
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών του American College
Παρακαλώ συμπληρώστε τις πιο κάτω πληροφορίες και ένα μέλος του προσωπικού του American College θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.
* Υποχρεωτικό
Ενημερωτικό Δελτίο
Be the first to find out about our new offers!
* Υποχρεωτικό