Προσανατολισμός και εγχειρίδιο προσανατολισμού

Γνωρίζουμε πώς νιώθετε να ξεκινάτε τις σπουδές σας στην ανώτερη εκπαίδευση και εργαζόμαστε σκληρά για να διευκολύνουμε τα πράγματα για εσάς, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες. Επομένως, στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου, οι νέοι Κύπριοι και διεθνείς φοιτητές παρακολουθούν ένα από τα σεμινάρια προσανατολισμού. Κάθε σεμινάριο προσανατολισμού ολοκληρώνεται με μια ξενάγηση σε όλες τις εγκαταστάσεις του Κολεγίου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη βιβλιοθήκη του Κολεγίου, όπου παρουσιάζονται στους φοιτητές οι προσφερόμενες υπηρεσίες της βιβλιοθήκης. Τα σεμινάρια προσανατολισμού και οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου και κατά τις πρώτες εβδομάδες κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων προσανατολισμού, οι φοιτητές ενημερώνονται σχετικά με τις σπουδές τους και το Κολέγιο γενικότερα. Μαθαίνουν για τις λειτουργίες του Κολεγίου, τις υπηρεσίες για φοιτητές και τις εγκαταστάσεις και γνωρίζονται με τη δομή του Κολεγίου, τα στελέχη και το προσωπικό του.

Orientation-and-orientation-handbook

Επιπλέον, οι φοιτητές ενημερώνονται διεξοδικά για θέματα όπως τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, τους ακαδημαϊκούς κανονισμούς, τις προϋποθέσεις αποφοίτησης, και αξιολόγησης και το σύστημα βαθμολόγησης. Ένα πολύ σημαντικό μέρος του προσανατολισμού για έναν φοιτητή είναι να γνωρίσει το ρόλο του φοιτητικού συμβούλου. Οι φοιτητικοί σύμβουλοι βοηθούν τους φοιτητές να προετοιμαστούν για το ακαδημαϊκό έτος, να ανασκοπήσουν τα μαθήματα που απαιτούνται για την εκπλήρωση των κριτηρίων αποφοίτησης και να θέσουν τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

Το American College παρέχει στους φοιτητές του ένα εγχειρίδιο προσανατολισμού και είναι ευθύνη των φοιτητών να εξοικειωθούν με το περιεχόμενό του. Το εγχειρίδιο περιέχει πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο Κολέγιο και στα μαθήματα, τις υπηρεσίες που παρέχονται στους φοιτητές, τις δραστηριότητες που είναι διαθέσιμες στους φοιτητές, την εγγραφή διεθνών φοιτητών στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και σημαντικούς ακαδημαϊκούς κανονισμούς. Επιπλέον, στο εγχειρίδιο ένας φοιτητής θα βρει πληροφορίες για την Κύπρο και τις πόλεις της, τη διαμονή στη Λευκωσία και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν το φοιτητή όπως πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα και ψώνια, νυχτερινή ζωή, και τραπεζικές υπηρεσίες.

Scroll to Top
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών του American College
Παρακαλώ συμπληρώστε τις πιο κάτω πληροφορίες και ένα μέλος του προσωπικού του American College θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.
* Υποχρεωτικό
Ενημερωτικό Δελτίο
Be the first to find out about our new offers!
* Υποχρεωτικό