Μαγειρικές Τέχνες
Πτυχίο
4 Έτη
240
Αγγλική
- Γενικές Πληροφορίες
- Δομή
- Μαθήματα ανά Εξάμηνο
- Διδακτικό Προσωπικό
Το Πτυχίο στις Μαγειρικές Τέχνες του American College, παρέχει στους φοιτητές του, μέσα από πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης, όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επαγγελματίες chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες.
Συγκεκριμένα, μαθαίνουν για την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας, την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων, την οργάνωση και διαχείριση κουζίνας, την υγιεινή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων, τη σωστή σύνθεση κάθε μενού, ζαχαροπλαστική, αρτοποιία κ.α..
Πέραν της πρακτικής τους εξάσκησης στα πλήρως εξοπλισμένα και σύγχρονα εργαστήρια του Κολεγίου, οι φοιτητές του American College συμμετέχουν σε προγράμματα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, αρτοζαχαροπλαστεία και άλλους χώρους μαζικής εστίασης.
Προοπτικές Εργοδότησης και Συνέχισης Σπουδών
Οι απόφοιτοι του προγράμματος αυτού έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στους ακόλουθους οργανισμούς και επαγγέλματα ή/και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στον τομέα της Διοίκησης Ξενοδοχείων, Διοίκησης Τουρισμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.:
- Εστιατόρια και ξενοδοχεία,
- Εστιατόριο/κουζίνα πολυπληθών οργανισμών (π.χ. νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τμήματα δημοσίου),
- Κρουαζιερόπλοια,
- Θεματικά πάρκα,
- Αεροπορικές εταιρείες,
- Καζίνο,
- Αρτοζαχαροπλαστεία,
- Εταιρείες τυποποιημένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής,
- Εταιρείες catering,
- Μέσα μαζικής ενημέρωσης (π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές, περιοδικά και ιστοσελίδες μαγειρικής) και
- Εκπαιδευτικοί ή σύμβουλοι σχετικά με τη μαγειρική.
Πρακτική άσκηση
Κατά τις περιόδους των καλοκαιρινών διακοπών (1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου) οι φοιτητές της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων και Μαγειρικών Τεχνών έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση στην ακμάζουσα ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο, συμπληρώνοντας έτσι τις σπουδές τους με αμειβόμενη πρακτική άσκηση.
Αξιολόγηση-Πιστοποίηση
Το πρόγραμμα σπουδών είναι αξιολογημένο-πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Ο ΔΙΠΑΕ είναι η αρμόδια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ποιότητας της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου και την υποστήριξη των διαδικασιών που προνοούνται από τη σχετική Νομοθεσία για τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης και των προγραμμάτων σπουδών τους.
Ο τίτλος σπουδών που απονέμεται αναγνωρίζεται από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ). Το ΚΥΣΑΤΣ είναι το αρμόδιο σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης.
Φοιτητική Χορηγία και Φοιτητικά Επιδόματα
Το κράτος καταβάλει φοιτητική χορηγία μέχρι €3.420 για κάθε ακαδημαϊκό έτος της κανονικής διάρκειας σπουδών σε φοιτητές που σπουδάζουν σε αξιολογημένο–πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών με βάση οικονομικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια. Επίσης, το κράτος καταβάλει φοιτητικά επιδόματα σε φοιτητές που σπουδάζουν σε αξιολογημένο–πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών επιπέδου πτυχίου με βάση οικονομικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια. Τα επιδόματα είναι: επίδομα διαβίωσης €1.800, επίδομα σίτισης €1.092, επίδομα αεροπορικού εισιτηρίου €200 και επίδομα πρωτοετών φοιτητών/τριών €500.
Απαιτήσεις Πιστωτικών Μονάδων
Το πρόγραμμα απαιτεί τη συμπλήρωση τουλάχιστον 240 πιστωτικών μονάδων ECTS ως ακολούθως:
ECTS | |
---|---|
Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης | 60 |
Μαθήματα Ξενοδοχειακών | 54 |
Μαθήματα Επιχειρηματικότητας | 18 |
Μαθήματα Ειδίκευσης | 96 |
Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής | 12 |
Σύνολο | 240 |
Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών | 6 |
ECO101 Αρχές Μικροοικονομίας | 6 |
ECO201 Αρχές Μακροοικονομίας | 6 |
ENG101 Αγγλική Επικοινωνία | 6 |
ENG102 Αγγλική Γραφή | 6 |
ENG201 Αγγλική Γλώσσα Προχωρημένου Επιπέδου | 6 |
FRE101 Γαλλική Γλώσσα | 6 |
FRE201 Γαλλική Γλώσσα II | 6 |
GRE101 Νεοελληνικά | 6 |
GRE201 Νεοελληνικά II | 6 |
HST101 Ευρωπαϊκή Ιστορία | 6 |
HST102 Ιστορία της Κύπρου | 6 |
MTH101 Μαθηματικά | 6 |
MTH102 Στατιστική | 6 |
MTH201 Πεπερασμένα Μαθηματικά | 6 |
MTH204 Στατιστική II | 6 |
PHI101 Εισαγωγή στη Φιλοσοφία | 6 |
POL101 Πολιτικές Σπουδές | 6 |
PSY101 Εισαγωγή στην Ψυχολογία | 6 |
SOC101 Αρχές Κοινωνιολογίας | 6 |
Μαθήματα Ξενοδοχειακών
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
HOT101 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας | 6 |
HOT104 Τραπεζοκομία | 6 |
HOT106 Ασφάλεια Ξενοδοχείου και Πρώτες Βοήθειες | 6 |
HOT202 Οργάνωση Συνεδρίων και Δεξιώσεων | 6 |
HOT206 Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά | 6 |
HOT301 Μάρκετινγκ στη Βιομηχανία Φιλοξενίας | 6 |
HOT302 Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών | 6 |
HOT401 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ξενοδοχείου | 6 |
HOT403 Διαχείριση Συντήρησης Ξενοδοχείου | 6 |
Μαθήματα Επιχειρηματικότητας
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
ACC101 Χρηματοοικονομική Λογιστική | 6 |
LAW101 Δίκαιο των Επιχειρήσεων | 6 |
MAR205 Δημόσιες Σχέσεις | 6 |
MGT101 Αρχές Διοίκησης | 6 |
Μαθήματα Ειδίκευσης
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CUL110 Εισαγωγή στις Γαστρονομικές Τέχνες | 6 |
CUL133 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία | 12 |
CUL134 Ζεστή Κουζίνα | 12 |
CUL135 Κρύα Κουζίνα & Τεμαχισμός Κρεάτων | 12 |
CUL300 Επιστήμη Τροφίμων | 6 |
CUL303 Κυπριακή Κουζίνα | 6 |
CUL304 Διεθνής Κουζίνα | 6 |
CUL401 Διαιτητική Κουζίνα | 6 |
CUL402 Διπλωματική Εργασία | 6 |
HOT103 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων | 6 |
HOT303 Έλεγχος και Κοστολόγηση Τροφίμων και Ποτών | 6 |
HOT304 Σχεδιασμός Μενού | 6 |
HOT306 Οργάνωση Κουζίνας και Εστιατορίου | 6 |
Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής
Οι φοιτητές είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε μάθημα προσφέρεται από το κολέγιο.
Έτος 1 – Χειμερινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών | 6 |
CUL110 Εισαγωγή στις Γαστρονομικές Τέχνες | 6 |
ENG101 Αγγλική Επικοινωνία | 6 |
HOT101 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας | 6 |
HOT103 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων | 6 |
Έτος 1 – Εαρινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CUL133 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία | 12 |
ENG102 Αγγλική Γραφή | 6 |
HOT104 Τραπεζοκομία | 6 |
HOT106 Ασφάλεια Ξενοδοχείου και Πρώτες Βοήθειες | 6 |
Έτος 2 – Χειμερινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CUL135 Κρύα Κουζίνα & Τεμαχισμός Κρεάτων | 12 |
FRE101 Γαλλική Γλώσσα | 6 |
HOT202 Οργάνωση Συνεδρίων και Δεξιώσεων | 6 |
Μάθημα Γενικής Εκπαίδευσης | 6 |
Έτος 2 – Εαρινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CUL134 Ζεστή Κουζίνα | 12 |
HOT206 Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά | 6 |
HOT304 Σχεδιασμός Μενού | 6 |
HOT306 Οργάνωση Κουζίνας και Εστιατορίου | 6 |
Έτος 3 – Χειμερινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CUL401 Διαιτητική Κουζίνα | 6 |
HOT301 Μάρκετινγκ στη Βιομηχανία Φιλοξενίας | 6 |
HOT303 Έλεγχος και Κοστολόγηση Τροφίμων και Ποτών | 6 |
MGT101 Αρχές Διοίκησης | 6 |
MTH101 Μαθηματικά | 6 |
Έτος 3 – Εαρινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
ACC101 Χρηματοοικονομική Λογιστική | 6 |
CUL300 Επιστήμη Τροφίμων | 6 |
Μάθημα Γενικής Εκπαίδευσης | 6 |
Μάθημα Ελεύθερης Επιλογής | 6 |
FRE201 Γαλλική Γλώσσα II | 6 |
Έτος 4 – Χειμερινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CUL304 Διεθνής Κουζίνα | 6 |
ENG201 Αγγλική Γλώσσα Προχωρημένου Επιπέδου | 6 |
HOT302 Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών | 6 |
HOT401 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ξενοδοχείου | 6 |
MAR205 Δημόσιες Σχέσεις | 6 |
Έτος 4 – Εαρινό Εξάμηνο
Κωδικός Μαθήματος και Τίτλος | ECTS |
---|---|
CUL303 Κυπριακή Κουζίνα | 6 |
CUL402 Διπλωματική Εργασία | 6 |
Μάθημα Ελεύθερης Επιλογής | 6 |
Μάθημα Γενικής Εκπαίδευσης | 6 |
HOT403 Διαχείριση Συντήρησης Ξενοδοχείου | 6 |
Constantinos Afxentis
Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Culinary Arts
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
Dip. in Cookery
HD in Food Preparation and Culinary Arts
BA in Culinary Business Management
MSc in International Hospitality and Tourism Management
Christos Andreou
Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Culinary Arts
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
H.D. in Culinary Arts, Higher Hotel Institute, 2005
BSc in Culinary Arts, Johnson & Wales University, 2006
MA in Teaching Food Service, Johnson & Wales University, 2007
Effrosyni Andreou
Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, Accounting Officer – Diploma, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer & Network Technician – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Office Management – Certificate, Office Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: English Language
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA in English Language and Literature, University of Cyprus, 2018
MA in Language and Communication Coaching, Radboud University, 2019
Christodoulos Charalambides
Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management, Tourism Management
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
HD in Hospitality and Tourism Management, Higher Hotel Institute of Cyprus, 2017
BA in Business Management, University of Wolverhampton, 2017
MSc in International Hospitality and Tourism Management, Cardiff Metropolitan University, 2018
MBA in Human Resources, Cardiff Metropolitan University, 2019
Marios Charalambous
Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
Certificate in Hotel Operations, Alpine, 1993
Diploma in Hotel Management, Alpine, 1995
BS in Hospitality Management, Johnson & Wales University, 1996
MBA International Business, Johnson & Wales University, 1998
Dr Constandinos Iacovou
Position: Lecturer
Categories: BA – Master’s Degree, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management, Tourism Management
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
B.Sc. Business Administration/Meeting & Convention Planning, Columbia College, 1993
MBA Business Administration/ Marketing, University of New Haven, 1999
M.Sc. Hospitality and Tourism, University of Wisconsin-Stout, 2004
DBA Business Administration/ eCommerce, Northcentral University, 2016
Dr Christina Ioannou
Position: Assistant Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: History
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA in History and Archaeology, University of Cyprus, 2002
MA in Ancient Classic Literature and History, University of Paris X-Nanterre, 2003
PhD in Ancient History and Archaeology, University of Paris IV-Sorbonne and Paris X-Nanterre, 2010
Michalis Ioannou
Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Computer Science
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
Diploma in Computer Science, Cyprus College, 2002
BSc in Computer Science, University of Kent, 2004
MSc in Network Centered Computing, The University of Reading, 2005
Yiannis Ioannou
Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Law
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
Bachelor in Law Literature, 1998
Master in Law, 2000
Dr Charalambos Louca
Position: Associate Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, BA – Master’s Degree, BA (Distance Education) – Master’s Degree, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Economics, Business
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
M.Sc. in Economics, University of Economics in Varna, 1988
Ph.D. in Economics, University of Economics in Varna, 1994
Thalia Malekou
Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, Accounting Officer – Diploma, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer & Network Technician – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Office Management – Certificate, Office Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: English Language
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA in English Language and Literature, 2006
MA in Education (Special Educational Needs), 2008
Dr Katerina Mantzouni
Position: Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Mathematics, Statistics
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BSc Mathematics, University of Patra, 2010
MSc Mathematics of Computers and Decision Making, University of Patra, 2014
PhD in Statistics, Athens University of Economics and Business, 2022
Charis Millas
Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, BA – Master’s Degree, BA (Distance Education) – Master’s Degree, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Accounting, Finance
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BSc in Accounting, University of Cyprus, 2000
MBA in Financial Management, Johnson & Wales University, 2002
Dr Nicos Panayiotides
Position: Assistant Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Political Science
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA in Mass Media, Panteion University, 2001
MA in International and European Studies, Panteion University, 2004
Bachelor of Political Science and History, Panteion University, 2009
PhD in Politics, Panteion University, 2010
Tryfonas Panayiotou
Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Culinary Arts
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
Diploma in Culinary Arts, Higher Hotel Institute, 2007
BA in Culinary Arts and Events Management, University of Derby, 2008
BA in Hospitality and Human Resource Management, University of Derby, 2008
MA in Human Resource Management, Cardiff Metropolitan University, 2022
Andreas Papadopoulos
Position: Assistant Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Fire Prevention
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
St. John First Aid Instructor’s Diploma, 1990
Diploma in International Fire Prevention, The Fire Service College, 1994
Certificate of Fire Investigation Training, The Institution of Fire Engineers, 2007
Dr Constandinos Papakyriacou
Position: Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Psychology
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BSc Psychology, University of Nicosia, 2011
MA General/ Theoretical Psychology, Fairleigh Dickinson University, 2014
Ph.D. Clinical Psychology, University of Nicosia, 2022
Dr Olivia Patsalidou-Kyriacou
Position: Assistant Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Sociology
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA in Social Policy and Criminology, Τhe University of Hull, 1999
MA in Research and Thesis in Social Policy, The University of Nottingham, 2000
PhD in Social Policy and Administration, The University of Nottingham, 2014
Christos Pieri
Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Hospitality Management
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
HD in Hotel and Catering Management, Higher Hotel Institute of Cyprus, 1998
BA in Hotel-Restaurant and Institutional Management, Johnson and Wales University, 1999
MA in Education, 2018
Sophia Pratzioti
Position: Associate Lecturer
Categories: Accounting Bachelor, Accounting Officer – Diploma, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer & Network Technician – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Office Management – Certificate, Office Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Computer Science
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA in Computer Science, Ionian University, 2008
MSc in International Business, University of Birmingham, 2010
MSc in Information and Communication Systems (System Security), Open University of Cyprus, 2018
Dr Yiannos Rossides
Position: Lecturer
Categories: BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, BA – Master’s Degree, BA (Distance Education) – Master’s Degree, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Business, Marketing
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA of Business Administration, Cyprus College, 1995
Master of Business Administration (MBA), Arkansas State University, 1996
Ph.D. (Management & Marketing), University of Stirling, 2011
Margarita Shekkeri
Position: Associate Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: Food Science
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BSc in Food Technology, Manchester Metropolitan, 2012
MSc in Food Science, University of Reading, 2013
Master of Business Administration (MBA), University of Cyprus, 2017
Yiannoula Skordi
Position: Assistant Lecturer
Categories: Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma
Areas of Teaching: First Aid
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
St. John First Aid Instructor’s Diploma, 1961
Diploma in Scientific Management, 1975
Dr Christodoulos Skouroumounis
Position: Assistant Professor
Categories: Accounting Bachelor, BA – Bachelor’s Degree, BA – Diploma, Computer Science – Bachelor’s Degree, Computer Science – Diploma, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Digital Marketing – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: Computer Science
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BSc in Electrical and Computer Engineering National, Technical University of Athens, 2014
PhD in Electrical and Computer, University of Cyprus, 2019
Christos Zottis
Position: Associate Lecturer
Categories: BA – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Bachelor’s Degree, Culinary Arts – Diploma, Faculty, Hotel Management – Bachelor’s Degree, Hotel Management – Diploma, Tourism Management – Bachelor’s Degree, Tourism Management – Diploma
Areas of Teaching: French Language
Higher education (Qualifications, Academic Institution, Award Year) and other qualifications:
BA in French Language and Literature
MA in Computational Linguistics
- Υψηλό ποσοστό εργοδότησης φοιτητών
- Αναγνωρισμένο πτυχίο ως ισότιμο πανεπιστημιακού επιπέδου
- Διδάσκουν έμπειροι επαγγελματίες Chef
- Άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια μαγειρικής
- Αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία
Σχετικά Βίντεο ή/και Έντυπα
Σχετικές Μαρτυρίες
Swarnjeet Kaur
I chose to study in American College because it is the best college in Cyprus. I decided to study Culinary Arts because I want to become a chef. After I finish my studies, I want to work in a restaurant. The course, which I liked most, is “Cyprus Cuisine” because I wanted to learn about Cyprus cuisine and because I like Cyprus cuisine a lot. I find Cyprus cuisine to be very healthy and very tasty. I am very happy and I feel very safe in Cyprus.”
Alexandros Damianou
Μέσα στα δύο χρόνια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε διαγωνισμό μαγειρικής με επιτυχία και να πάρω αναγνώριση από επαγγελματίες του κλάδου. Επίσης, έμαθα αρκετά και μαγείρεψα δίπλα σε γνωστούς σεφ τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού!
Σχετικά Νέα
Αrtisan Βaker Chef Christos Papatheofilou at American College
On 29 March 2023 American College hosted a bakery seminar-demonstration by Αrtisan Βaker Chef Christos
Fire Safety seminar to Hotel Management and Culinary Arts
On 14/3/2023 Mr Andreas Papadopoulos delivered seminars on Fire Safety to Hotel Management and Culinary
AC studentsworkplace tour of Semeli Hotel
As a part of the “Introduction to Hospitality Industry” course, Hotel Management students visited Semeli
Participation of our students in HHIC culinary arts competition
American College culinary students participated in the culinary arts competition organized by the Higher Hotel
Συχνές Ερωτήσεις
Αν είστε Κύπριος πολίτης ή πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμένατε με την οικογένειά σας στην Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια και έχετε ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα μέχρι €59.000 ενδεχομένως να είσαστε δικαιούχος της κρατικής φοιτητικής χορηγίας μέχρι €3.420 / έτος. Μπορείτε να ενημερωθείτε από τους λειτουργούς του κολεγίου αν είσαστε δικαιούχος της κρατικής φοιτητικής χορηγίας. Οι λειτουργοί του κολεγίου αναλαμβάνουν να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε την αίτηση σας για την κρατική φοιτητική χορηγία.
Το American College προσφέρει πολλές υποτροφίες (έκπτωση στα δίδακτρα). Το κολέγιο προσφέρει υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείων και τεχνικών σχολών, σε φοιτητές με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, σε αδέλφια/συζύγους που φοιτούν ταυτόχρονα, σε φοιτητές αθλητές, παιδιά πολυμελών ή μονογονεϊκών οικογενειών, ορφανούς ή με προβλήματα υγείας. Επίσης, προσφέρει υποτροφίες σε μέλη σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εθνική Φρουρά) και ευπαθείς ομάδες.
Βεβαίως, οι φοιτητές μπορούν να πληρώνουν τα δίδακτρα τους σε 8 ή 10 μηνιαίες δόσεις.
Το American College διαθέτει δραστήριο γραφείο καριέρας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε το βιογραφικό σας και να σας προτείνουμε σε συνεργαζόμενους εργοδότες μόλις αποκτήσετε τις απαιτούμενες γνώσεις. Επιπλέον το American College διοργανώνει ημέρα καριέρας για τους φοιτητές της Μαγειρικής και της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων με εκπρόσωπους από τουλάχιστον 35 ξενοδοχεία της Κύπρου.
Βεβαίως, για τα μαθήματα που έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς μπορείτε να εξαιρεθείτε από τα αντίστοιχα ή συναφή μαθήματα. Με βάση των κανονισμών του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών μπορείτε να μεταφέρετε πιστωτικές μονάδες μέχρι 50% του συνόλου των πιστωτικών μονάδων του προγράμματος σπουδών σας. Δηλαδή, για σε ένα πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (240 ECTS) μπορείτε να μεταφέρετε μέχρι 120 ECTS.
Ναι. Βάση των κανονισμών του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών μπορείτε να μεταφέρετε πιστωτικές μονάδες μέχρι 10% του συνόλου των πιστωτικών μονάδων του προγράμματος σπουδών σας. Δηλαδή, για σε ένα πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (240 ECTS) μπορείτε να μεταφέρετε μέχρι 24 ECTS.
Οι απόφοιτοι του ΑΞΙΚ που έχουν αρχίσει σπουδές στο ΑΞΙΚ μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021 δικαιούνται να μεταφέρουν στο πρόγραμμα αυτό του American College, τα μαθήματα που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς σε συναφές πρόγραμμα σπουδών του ΑΞΙΚ και να αποκτήσουν το πτυχίο μετά από επιτυχή παρακολούθηση μόνο 12 μαθημάτων. Επίσης, το κολέγιο μας προσφέρει υποτροφίες στους απόφοιτους τους ΑΞΙΚ για συνέχιση των σπουδών τους στο κολέγιο μας.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του αξιολογημένου-πιστοποιημένου προγράμματος μπορείτε να συνεχίσετε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master’s Degree).
Η παρακολούθηση αυτού του προγράμματος δεν προϋποθέτει γνώσεις στο αντικείμενο σπουδών. Η διδασκαλία αρχίζει από τα βασικά και εξελίσσεται στα πιο προχωρημένα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε μάθημα σας αρέσει, αρκεί να έχετε παρακολουθήσει τυχόν προαπαιτούμενα μαθήματα του. Οι φοιτητές, οι οποίοι παρακολουθούν ορισμένα μαθήματα, δεν αποκτούν τίτλο σπουδών (π.χ. Δίπλωμα, Πτυχίο) αλλά πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης μαθημάτων.
Μην ανησυχείτε! Το πρόγραμμα προσφέρεται και με μερική φοίτηση όπου μπορεί ένας φοιτητής να εγγραφεί σε 2 ή 3 μαθήματα κάθε τετράμηνο σε μέρες και ώρες που τον βολεύουν. Η μερική φοίτηση προτείνεται σε φοιτητές με πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Προγραμματίζοντας μια συνάντηση με τους Συμβούλους μας, θα ενημερωθείτε διεξοδικά για τη φύση και τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών αυτού και παράλληλα θα συμπληρώσετε ένα σύντομο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε αν το πρόγραμμα σπουδών αυτό είναι κατάλληλο για εσάς.