ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 2022 – 2023 – Ελλάδα

ΤΕΛΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Ο υποψήφιος φοιτητής θα πρέπει μαζί με την υποβολή της αίτησής του για εισδοχή να καταβάλει το μη επιστρεπτέο τέλος αίτησης εισδοχής των €50.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Όταν ο ο υποψήφιος φοιτητής λάβει την επιστολή αποδοχής από το American College, θα πρέπει να καταβάλει τα δίδακτρα (με βάση τις επιλογές πληρωμής που φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα) για να κρατήσει την θέση του στο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο έχει γίνει δεκτός.

Επιλογές πληρωμήςΔίδακτραΔίδακτρα με έκπτωση
 ΕυρώΕυρώ
1 Έτος Προπτυχιακού Προγράμματος (60 πιστωτικές μονάδες ECTS, Η έκπτωση αφορά τις τελευταίες 30 πιστωτικές)4.5003.600 (σημ. 3)
1 Έτος Μεταπτυχιακού Προγράμματος (60 πιστωτικές μονάδες ECTS, Η έκπτωση αφορά τις τελευταίες 30 πιστωτικές)5.4004.320 (σημ. 4)

Σημειώσεις:

  1. Τα δίδακτρα υπολογίζονται ανάλογα με τον αριθμό των πιστωτικών μονάδων (ECTS credits) που παίρνει ένας φοιτητής κάθε τετράμηνο (semester). Ένας φοιτητής με πλήρη φοίτηση παρακολουθεί συνήθως 10 μαθήματα (60 πιστωτικές μονάδες ECTS) το χρόνο. Το κόστος σπουδών για ένα φοιτητή που παρακολουθεί 10 μαθήματα προπτυχιακά (60 πιστωτικές μονάδες) σε ένα χρόνο στο American College υπολογίζεται σε €4.500 (€75 την πιστωτική μονάδα x 60 πιστωτικές μονάδες). Το κόστος σπουδών για ένα φοιτητή που παρακολουθεί 10 μαθήματα μεταπτυχιακά (60 πιστωτικές μονάδες) σε ένα χρόνο στο American College υπολογίζεται σε €5.400 (€90 την πιστωτική μονάδα x 60 πιστωτικές μονάδες).
  2. Στις περιπτώσεις που η πληρωμή γίνεται με έμβασμα και το ποσό το οποίο καταλήγει στο κολέγιο είναι πιο μικρό από τα πιο πάνω ποσά (λόγω διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών ή τραπεζικών ή άλλων επιβαρύνσεων), ο υποψήφιος φοιτητής θα πρέπει να καταβάλει τη διαφορά κατά την εγγραφή του στο κολέγιο (όταν ο φοιτητής θα πρωτοέρθει στο κολέγιο).
  3. Τα δίδακτρα με έκπτωση συμπεριλαμβάνουν τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή διδάκτρων των €500.
  4. Τα δίδακτρα με έκπτωση συμπεριλαμβάνουν τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή διδάκτρων των €600.
  5. Τα δίδακτρα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

ΤΕΛΗ

Ο υποψήφιος φοιτητής θα πρέπει να καταβάλει τα πιο κάτω τέλη κατά την εγγραφή του στο κολέγιο:

 Ευρώ
Τέλος Εγγραφής (ανά τετράμηνο/δίμηνο)50
Τέλος Χρήσης Τεχνολογίας (ανά τετράμηνο/δίμηνο)20
Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης (ανά έτος) – προαιρετικό170
Τέλος Εξυπηρέτησης Εγγραφής με Τμήμα Μετανάστευσης – προαιρετικό35
2 Τέλη Εργαστηρίου (για μαθήματα που φέρουν 1 ή περισσότερα τέτοια τέλη) / Τέλος Βιβλίων 170
Σύνολο345
Σύνολο χωρίς προαιρετικά140

Σημειώσεις:

  1. Ο φοιτητής κατά την εγγραφή του στο κολέγιο προπληρώνει 2 τέλη εργαστηρίου έναντι τυχόν τελών εργαστηρίου που μπορεί να χρεωθεί ή έναντι βιβλίων τα οποία μπορεί να του παραχωρηθούν. Το τέλος εργαστηρίου είναι 35 ευρώ.
  2. Τα τέλη μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Ο πιο κάτω πίνακας παρέχει ενδεικτικά τα έξοδα ενός φοιτητή που αναμένεται να αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Λευκωσία. Τα πιο κάτω έξοδα δεν πληρώνονται στο κολέγιο.

 Ευρώ
Διαμονή σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα (για 8 μήνες)2.560
Διατροφή και άλλα προσωπικά έξοδα (για 8 μήνες)2.880
Μεταφορικά (για 8 μήνες)160
Βιβλία και γραφική ύλη (για 8 μήνες)  400

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πληρωμή διδάκτρων μπορεί να γίνει με ένα από τους πιο κάτω τρόπους:

1. Με έμβασμα στον πιο κάτω λογαριασμό:

IBAN: CY35 0020 0195 0000 3570 2854 3889                     ‘Ονομα Λογαριασμού: American College (AC) Limited                    BIC: BCYPCY2N
Τράπεζα: Τράπεζα Κύπρου Λτδ
Αριθμός Λογαριασμού: 357028543889
Διεύθυνση: Τράπεζα Κύπρου Κατάστημα Προδρόμου (0136), Βυζαντίου 5Α, 2064 Στρόβολος, Κύπρος

2. Με Western Union ή MoneyGram, πληρωτέο στον Διευθυντή Εισδοχής, κ. Αναστάση Αναστασίου  (Mr. Anastasis Anastasiou).

3. Με μετρητά ή κάρτα στην υποδοχή του κολεγίου.

4. Με ασφαλή πληρωμή κάρτας διαδικτυακά. Στείλετε email στο Τμήμα Εισδοχής ζητώντας να πληρώσετε με κάρτα διαδικτυακά, συμφωνήστε το ποσό πληρωμής και δώστε μία ηλεκτρονική διεύθυνση (email) για να σας σταλεί ένας ασφαλής σύνδεσμος για να πληρώσετε. Στη συνέχεια θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δώσατε ένας ασφαλής σύνδεσμος για να πληρώσετε στον οποίο θα καταχωρήσετε τις λεπτομέρειες της κάρτας σας και θα πληρώσετε.

Στις περιπτώσεις πληρωμής 1 και 2 θα πρέπει στην πληρωμή να αναφέρεται το όνομα και ο αριθμός (Application Number) του υποψήφιου φοιτητή. Επίσης, για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση σας, αμέσως μετά από πληρωμή με έμβασμα παρακαλείσθε όπως στείλετε ή ζητήσετε από την τράπεζα να στείλει με email στο admissions@ac.ac.cy ή με φαξ στο +357 22368001 το έντυπο της κατάθεσης πληρωμής με τα πιο πάνω στοιχεία του φοιτητή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος φοιτητής, για οποιοδήποτε λόγο, πληροφορεί γραπτώς το κολέγιο πριν την έναρξη των μαθημάτων ότι δεν επιθυμεί να σπουδάσει στο κολέγιο μας, το κολέγιο επιστρέφει τα δίδακτρα (με εξαίρεση την προκαταβολή διδάκτρων) στον υποψήφιο φοιτητή.

Scroll to Top
Request Information
Please complete the information below and a member of American College staff will soon contact you.
* Compulsory
Newsletter Subscription
Be the first to find out about our new offers!
* Compulsory