Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Σεμινάρια Γλυπτικής Λαχανικών

 

 

Στις 11 και 17 Δεκεμβρίου, ο πετυχημένος σεφ Φώτης Φωτίου με 10 διεθνής διακρίσεις επισκέφτηκε το American College για να διδάξει στους φοιτητές του τα μυστικά της διακόσμησης της κρύας κουζίνας.

 

 

Ο κύριος Φωτίου μαζί με τους φοιτητές δημιουργήσαν ένα υπέροχο μπουκέτο από διάφορα κοινά λαχανικά, όπως παντζάρια, καρότα και πατάτες. Η τέχνη της Γλυπτικής Λαχανικών ξεκίνησε στην Ταϊλάνδη πριν 300 χρόνια, έγινε διαδεδομένη στην Κυπριακή κουζίνα τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ αρχίζει να επιστρέφει στην διακόσμηση εντυπωσιακών μπουφέ κυρίως σε πολυτελή ξενοδοχεία.

 

 

Ο γνωστός σεφ τόνισε πως «είναι σημαντικό η τεχνογνωσία να διατηρείται και να εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων. Ένας ολοκληρωμένος μάγειρας θα χρειαστεί να έχει γνώση από διάφορες τεχνικές και πόστα σε μια επαγγελματική κουζίνα, ώστε να ανελιχτεί. Είμαι εντυπωσιασμένος με τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του American College και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φοιτητές και τους καθηγητές για την υποστήριξη και τον επαγγελματισμό τους.»

 

 

Ο καθηγητής Χρήστος Ανδρέου ανέφερε πως το American College είναι αποφασισμένο να προάγει τις Γαστρονομικές Τέχνες και να εκπαιδεύει άριστα καταρτισμένους μάγειρες.


Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Login   
Lost your password? - Not registered?

American College, 2 & 3 Omirou Avenue, P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  |  Telephone: +357 22661122  |  Fax: +357 22665458  |  Email: college@ac.ac.cy

© Copyright 2019 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Developed By: Dynamic Works  |  Powered By: EasyConsole CMS