Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Γαστρονομικές Τέχνες (Πτυχίο)

 

 

 

 

 

Οι Γαστρονομικές Τέχνες αποτελούν ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα. Ένας επαγγελματίας chef, συνδυάζει πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας γνώση και φαντασία ώστε να ετοιμάσει πρωτότυπα πιάτα με εντυπωσιακή εμφάνιση. Η Κύπρος ως ελκυστική χώρα τουριστικού προορισμού με παράδοση στο καλό φαγητό, έχει ανάγκη καταρτισμένων ατόμων που να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες της αγοράς. Έτσι ο chef κατατάσσεται στα δυναμικότερα και πρώτα σε ζήτηση επαγγέλματα.

 

 

Το Πτυχίο στις Γαστρονομικές Τέχνες του American College, παρέχει στους φοιτητές του, μέσα από πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης στα εργαστήρια του, όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επαγγελματίες chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες. Συγκεκριμένα, μαθαίνουν για:

 

  • την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας
     
  • την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
     
  • την οργάνωση και διαχείριση μιας κουζίνας,
     
  • την υγιεινή των τροφίμων,
     
  • τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων,
     
  • τη σωστή σύνθεση κάθε μενού, με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις, και
     
  • την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

 

Πέραν της πρακτικής τους εξάσκησης στα πλήρως εξοπλισμένα και σύγχρονα εργαστήρια του Κολεγίου, οι φοιτητές του American College συμμετέχουν σε προγράμματα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, αρτοζαχαροπλαστεία ή άλλους χώρους μαζικής εστίασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πτυχίο απαιτεί τη συμπλήρωση τουλάχιστον 240 πιστωτικών μονάδων ECTS ως ακολούθως:
 
 
 

ECTS

 

Πτυχίο

Αν. Δίπλωμα

Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης

60

36

Μαθήματα Κορμού Ξενοδοχειακών

54

54

Μαθήματα Κορμού Επιχειρηματικότητας

18

 

Μαθήματα Ειδίκευσης

96

90

Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής

12

 

Σύνολο

240

180

 

Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης

CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών (6)

ECO101 Αρχές Μικροοικονομίας (6)

ECO201 Αρχές Μακροοικονομίας (6)

ENG101 Αγγλική Επικοινωνία (6)

ENG102 Αγγλική Γραφή (6)

ENG201 Αγγλική Γλώσσα Προχωρημένου Επιπέδου (6)

FRE101 Γαλλική Γλώσσα (6)

FRE201 Γαλλική Γλώσσα II (6)

GRE101 Νεοελληνικά (6)

GRE201 Νεοελληνικά II (6)

HST101 Ευρωπαϊκή Ιστορία (6)

HST102 Ιστορία της Κύπρου (6)

MTH101 Μαθηματικά (6)

MTH102 Στατιστική (6)

MTH201 Πεπερασμένα Μαθηματικά (6)

MTH204 Στατιστική II (6)

PHI101 Εισαγωγή στη Φιλοσοφία (6)

POL101 Πολιτικές Σπουδές (6)

PSY101 Εισαγωγή στην Ψυχολογία (6)

SOC101 Αρχές Κοινωνιολογίας (6)

 

 

 

Μαθήματα Ειδίκευσης

CUL110 Εισαγωγή στις Γαστρονομικές Τέχνες (6)

CUL133 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία (12)

CUL134 Ζεστή Κουζίνα (12)

CUL135 Κρύα Κουζίνα & Τεμαχισμός Κρεάτων (12)

CUL300 Επιστήμη Τροφίμων (6)

CUL303 Κυπριακή Κουζίνα (6)

CUL304 Διεθνής Κουζίνα (6)

CUL401 Διαιτητική Κουζίνα (6)

CUL402 Διπλωματική Εργασία (6)

HOT103 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων (6)

HOT303 Έλεγχος και Κοστολόγηση Τροφίμων και  Ποτών (6)

HOT304 Σχεδιασμός Μενού (6)

HOT306 Οργάνωση Κουζίνας και Εστιατορίου (6)

 

Μαθήματα Κορμού Ξενοδοχειακών

HOT101 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας (6)

HOT104 Τραπεζοκομία (6)

HOT106 Ασφάλεια Ξενοδοχείου και Πρώτες Βοήθειες (6)

HOT202 Οργάνωση Συνεδρίων και Δεξιώσεων (6)

HOT206 Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά (6)

HOT301 Μάρκετινγκ στη Βιομηχανία Φιλοξενίας (6)

HOT302 Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών (6)

HOT401 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ξενοδοχείου (6)

HOT403 Διαχείριση Συντήρησης Ξενοδοχείου (6)

 

Μαθήματα Κορμού Επιχειρηματικότητας

 

ACC101 Χρηματοοικονομική Λογιστική (6)

LAW101 Δίκαιο των Επιχειρήσεων (6)

MAR205 Δημόσιες Σχέσεις (6)

MGT101 Αρχές Διοίκησης (6)

 

Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής

 

Ο φοιτητής είναι ελεύθερος να πάρει οποιοδήποτε μάθημα
προσφέρεται από το κολέγιο.

 

Ο αριθμός των πιστωτικών μονάδων κάθε μαθήματος φαίνεται
στην παρένθεση που ακολουθεί τον τίτλο του μαθήματος.

 

 

 

 

Οι απόφοιτοι του προγράμματος αυτού έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στους ακόλουθους οργανισμούς και επαγγέλματα ή/και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα master στον τομέα της Διοίκησης Ξενοδοχείου, Διοίκησης Τουρισμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.:

 

  • Εστιατόρια και ξενοδοχεία,
     
  • Εστιατόριο/κουζίνα πολυπληθών οργανισμών (π.χ. νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολεία μέσης εκπαίδευσης, λέσχες, υπουργεία, τμήματα δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου, ημικρατικοί οργανισμοί),
     
  • Εστιατόριο/κουζίνα άλλων εταιρειών φιλοξενίας και τουρισμού (π.χ. κρουαζιερόπλοια, θεματικά πάρκα, αεροπορικές εταιρίες, καζίνα),
     
  • Αρτοζαχαροπλαστεία,
     
  • Εταιρείες τυποποιημένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής,
     
  • Εταιρείες catering,
     
  • Μέσα μαζικής ενημέρωσης (π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, περιοδικά και ιστοσελίδες με αντικείμενο τη μαγειρική) και
     
  • Εκπαιδευτικοί ή σύμβουλοι σχετικά με τη μαγειρική.
 
 
 

 

 


 

 Ημέρα Εργασίας 2019

 Πρακτική Άσκηση 2018

 

 

 2ος Παγκύπριος Γαστρονομικός Φοιτητικός Διαγωνισμός (2019)

 Παγκύπριο Διαγωνισμός Αρχιμαγείρων Κύπρου (2018)

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 



Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Είσοδος   
Lost your password? - Not registered?

American College, 2 & 3 Omirou Avenue, P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  |  Telephone: +357 22368000  |  Τηλεομοιότυπο: +357 22368001  |  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: college@ac.ac.cy

© Copyright 2019 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Δημιούργημα της: Dynamic Works  |  Με την ισχύ του EasyConsole CMS